Hotel restaurant Solskin

Solskin betekent zonneschijn in het Deens.

Moeder Nanna is van Deense afkomst. Zij is samen met Evert Bleijenberg Solskin gestart.

Op 17 april 1981 opent Evert Bleijenberg met echtgenote Nanna en hun zoons Bjarne en Flemming restaurant Solskin op de hoek van de Walstraat 7 en de Nieuwstraat. Evert Bleijenberg was voorheen werkzaam in de Stationsrestauratie Het Station te Vlissingen.

Na 5 jaar Walstraat verhuist Solskin op 15 maart 1986 naar Boulevard Bankert. Het familie bedrijf wordt dan gerund door Evert en Nanna, zoon Bjarne en dochter Kim.

Per 1 januari 1996 keert Flemming Bleijenberg terug in Solskin samen met Francisca. Francisca neemt op dat moment de keuken over van Evert. Flemming is oberkelner in het restaurant.

Per 1 januari 1997 nemen Flemming en Francisca Bleijenberg de zaak over van zijn ouders. Solskin heeft sindsdien ook de Nederlandse / Franse keuken zoals Solskin die nu heeft.

Sinds 27 juli 2010 is Cynthia van Tilburg begonnen in Solskin. Zij is begonnen in de afwas en de keuken, al snel ging zij over naar de bediening onder begeleiding van Flemming.

Op 1 augustus 2012 is Cynthia vertrokken om in verschillende bedrijven stage te gaan lopen en de horeca te gaan ontdekken. 14 juni 2016 na haar avontuur in Duitsland is Cynthia terug gekeerd in Solskin.

1 Januari 2020 is Cynthia van Tilburg toegetreden tot de VOF Solskin.