Hotel restaurant Solskin

Solskin betekent zonneschijn in het Deens.

Moeder Nanna is van Deense afkomst. Zij is samen met Evert Bleijenberg Solskin gestart.

Na jarenlang in de stationsrestauratie te hebben gewerkt opende Evert Bleijenberg op 17 april 1981 met zijn echtgenote Nanna en hun zoons, Bjarne en Flemming, het restaurant. Nanna is van Deense afkomst, dit wilden ze graag terugbrengen. Hieruit is de naam Solskin ontstaan, wat zonneschijn betekent. Solskin bevond zich toen op de hoek van de Walstraat, nummer 7, hier heeft het restaurant 5 mooie jaren gedraaid voordat ze naar de nieuwe locatie op de Boulevard verhuisden.

 

Dit gebeurde op 15 maart 1986. Door de mooie locatie op de Boulevard kwam er meer animo voor het restaurant, die op dat moment beheerd werd door Evert, Nanna, Bjarne en hun dochter Kim. Flemming werkte op dat moment bij hotel Britannia.

 

10 jaar later, 1 januari 1996, komt Flemming samen met zijn vrouw Francisca terug naar het familiebedrijf. Francisca nam het werk in de keuken over van Evert en Flemming werd kelner in Solskin. Doordat hij dit al was in Britannia had hij hier veel ervaring mee.

 

Een jaar later namen Flemming en Francisca het bedrijf over van Nanna en Evert. Francisca heeft na de overdracht een mooie kaart gemaakt voor een Nederlands/Franse keuken.

 

Cynthia van Tilburg begon op 27 juli 2010 als afwasser binnen Solskin. In de 2 jaar dat ze hier werkte had ze zich gepromoveerd naar keukenhulp en vervolgens is ze in de bediening gekomen. Dit deed ze onder begeleiding van Flemming. In 2012 is Cynthia weggegaan om stage te lopen in het buitenland en bij andere horecazaken ervaring op te doen.

 

In 2016 kwam ze terug uit Duitsland, waar ze veel geleerd had over de horeca. Ze kwam weer in dienst bij Solskin. Door haar nieuwe inzichten en ruime kennis is ze in 2020 vennoot geworden van Solskin.

 

1 januari 2023 hebben Flemming en Francisca afscheid genomen van Solskin en zijn met pensioen gegaan. Cynthia mag zich vanaf dit jaar eigenaresse noemen en heeft nog een mooie toekomst met Solskin!